Alternativ till rotfyllningar

Myter och Sanningar om Rotfyllningar

  • Rotfyllningar är smärtfyllda. Rotfyllningar är inte smärtfyllda – de ta bort smärta och behandlar infektioner! Tandläkare som har specialiserat sig på detta (Endodontist) har speciella kunskaper och använder moderna tekniker som gör rotfyllningar till en rutinprocedur, motsvarande en vanlig fyllning.

 

  • Bra alternativ till rotfyllningar är att dra ut tanden. Att behålla sina naturliga tänder skall alltid vara ett första val för att uppnå det bästa resultatet. Ingenting ser ut som, känns som, eller fungerar som dina egna tänder.

 

  • Rotfyllningar är kostsamma. Om man väljer att dra ut en tand och senare sätta in protes, bro eller ett implantat, blir detta ofta dyrare än en rotfyllning. Väljer du att behålla tanden med en rotfyllning kommer du oftast kunna behålla den i många år.

 

  • Rotfyllningar kan vara livsfarligt. Sedan en tid har felaktig information om rotfyllningar cirkulerat på nätet, det har gjort att patienter ifrågasätter säkerheten hos rotfyllda tänder. Det är i patienternas bästa intresse att förstå att det inte finns något vetenskapligt bevis som länkar rotkanaler till cancer eller andra hälsoproblem. Däremot det finns en mängd evidens över en lång tidsperiod som visar mycket goda långsiktiga resultat av rotbehandlingar. Detta framgår av så väl oral som allmän hälsa.

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig!